Sista kullen hos Kennel Eriksro var mars 2016, efter mycket funderingar beslutade jag mig för att detta löp para vår unga tik “Sessan” med vår unga hane “Sigge”.
En kombination som jag hade tänkt vänta med till våren 2018 då bägge hade nått åldern 2 år, men iom ev. planering för vintern var det att välja när man inte visste hur det kommer att bli så jag hade två val. Antingen para detta löp eller vänta i 2-3 år innan nästa möjlighet ifall det går som jag hoppas på.

Jag valde det första alternativet för då har jag möjlighet att planera min tid på ett helt annat sätt för att få så mycket tid som möjligt med valparna. För inte vet jag om jag har någon avelsduglig tik om 2-3 år heller.

Så i slutet av oktober hoppas vi på småtassar hos Kennel Eriksro igen.
Både hanen och tiken bor hemma hos oss och har bra temperament och bägge är mycket företagsamma på många olika sätt.

Sessan är den som är arbetsmotiverad och “willing to please”, träningen för hennes del ligger rätt lågt nu men vi kommer igen både vad gäller agility och rally-lydnad.
Sigge har inte lika mycket motor i sig vad gäller den biten, men istället kan man jämföra honom med “Emil i Lönneberga” för är det en hund som hittar på hyss så är det han.

Sigge och Sessan är inte ögonlysta eller patellakollade ännu för jag räknade med att hinna med det innan parning våren 2018, nu blev det lite ändringar men tanken är att i början av 2018 kommer de bägge att ögonlysas och patellakollas.
Däremot är deras föräldrar både ögonlysta UA och patellakollade 0/0 och lite övriga hundar bakom med samma status.

Mina förväntningar på denna kull är stor, dels för att det är 1,5 år sedan senaste kullen och dels för att det är mycket av mina egna uppfödda hundar i olika kombinationer bakom som innehåller mycket av mina importhundar.
Naturligtvis hoppas jag på en tik ur denna kombination som jag kan spara genom att placera ut för att kunna jobba vidare på vad gäller vidare avel efter utvärdering.

Stamtavla för kombinationen